Producten

Blues Hog

Meervoudig winnaar van 'de beste barbecue kruiden van de planeet' door het Amerikaanse American Royal. Hier zijn wij het zeker mee eens!

Filter

Toont alle 19 resultaten

Een korte uitleg over Blues Hog

Bill Arnold is een barbecue legende en een vriend van velen. Hij is de man achter de nu beroemde Blues Hog Grillsaus en Blues Hog Grillrubs. Opgevoed door zijn grootmoeder net buiten Memphis, Tennessee, kwam Bill’s passie voor koken al op vroege leeftijd.

“Op een nacht bij een kok, rond twee uur ‘s nachts, was ik op weg naar bed. Ik sliep nog geen tien minuten toen iemand binnenkwam en riep: ‘Bill, je moet het varken koken. Iemand had een hond meegebracht en die begon te vechten met een andere hond. Bailey, die aan het koken was, probeerde ze uit elkaar te halen, maar werd gebeten en verloor zijn duim! Bailey moest met spoed naar het ziekenhuis, dus moest ik het vuur bemannen en het varken omdraaien. Bij het vuur pakte een Yankee zijn viool en begon te spelen. Terwijl ik op de muziek meedeinsde, zei hij: “Kijk eens naar die Blues Hog, die dat varken omdraait!” Toen is het blijven hangen! “Blues Hog Barbecue!”

Tim Scheer is geboren en getogen op een varkensboerderij in New Haven, Missouri en woont daar nog steeds met zijn vrouw Terri en hun 3 prachtige dochters.

Tim begon mee te doen aan BBQ wedstrijden toen hij 26 jaar oud was en begon te winnen! Zijn Shake ‘N Bake BBQ doet mee aan 40+ wedstrijden per jaar en heeft gewonnen: 28 Grand Championship Titels 33 Reserve Grand Championship Titels – KCBS Overall Team van het Jaar – Reserve Grand Champion – KCBS PORK Team van het Jaar – KCBS RIBS Team van het Jaar – American Royal World Series of BBQ – Reserve Grand – American Royal PORK Champion – American Royal RIBS Champion – American Royal Brisket Champion – Perfect 180 Score – En nog VEEL meer

In 2014 ontwikkelde en patenteerde Tim de Gateway Drum Smoker – In 2015 kocht Tim de rechten op Blues Hog Original BBQ Sauce van Bill Arnold.

Vandaag de dag heeft Blues Hog een complete line-up van 6 sauzen, 3 rubs, houtskool, en houtblokken voor de BBQ-competitor of de achtertuinliefhebber.